Zen Boat, Groningen

The Zen Boat is een initiatief van het internationale Boeddhistische klooster Zen River. Simon Senko de Boer, Helma Jifu Vulink, Robert Doin van de Roer, en Ingrid Ranka de Hullu  – Dharma-opvolgers van de abt Tenkei Roshi – verzorgen wekelijks een programma van meditatie- en studieklassen, ook gedurende de zomermaanden. De zendo (meditatieruimte) is gevestigd in een woonboot en bevindt zich op loopafstand van het Hoofdstation Groningen. De klassen zijn informeel van opzet en gebaseerd op vier trainingselementen zoals die in Zen River zijn ontwikkeld: 1) Zazen, een vorm van zittende meditatie waardoor we in ons innerlijk kunnen reiken en helderheid verkrijgen over welke functie we kunnen vervullen in ons leven. 2) Zen Ritueel, meditatief georiënteerde groepsactiviteiten, bedoeld om effectiever met anderen een onderlinge connectie te maken. 3) Studie, bestudering van geschriften uit verschillende tijden van het Boeddhisme ter ondersteuning van de beoefening van Zen. 4) Bodhisattva Activiteit, oefening in een leven vanuit wijsheid en mededogen, daarbij gebruikmakend van beproefde aanwijzingen uit de Boeddhistische traditie. Voor een gedetailleerder beschrijving van de vier trainingselementen, klik hier.

De Zen Boot staat open voor een ieder die wil kennismaken met zen-beoefening. Nieuwkomers ontvangen een volledige geleide meditatie-instructie. Vragen over de beoefening en de effecten ervan kunnen zowel in de groep worden aangekaart als individueel op afspraak bij één van de leraren.

Programma

  • Dinsdag, 17:30-18:30  introductie zazen met geleide meditatie.
  • Dinsdag, 19:30-21:00 zazen, gelegenheid voor individueel onderhoud.
  • Woensdagochtend, 7:00-8:00 zazen.
  • Donderdag, 19:30-21:00 zazen en studieklas.
  • Zondagochtend, 9:30-10:30 zazen.

Aanmelding: Bel of email voor een eerste kennismakingsgesprek, voorafgaand aan de introductielessen

Contributie: Een maandelijks lidmaatschap voorziet in deelname aan alle klassen en individueel onderhoud. Per maand: €25 / één avond: €7,50 / Zondag & Woensdag: vrij toegang / introductiereeks (4x): €25 / introductie eenmalig: €10

Taal: Klassen worden gegeven in het Engels en het Nederlands

Locatie: Woonark “De Grote Gele Kwik”
Winschoterdiep 1027
Groningen

Contact: Tel.nr.: 050-7503343, email: zenriver@zenrivertemple.org